Opstart af arkitektkonkurrence for Vingelodden

11. apr. 2024

ALFA Development, DSB Ejendomsudvikling og VISION Ejendomme har, som de tre største grundejere i området Vingelodden, på Nørrebro, igangsat en helhedsplanskonkurrence for udvikling af det eksisterende erhvervsområde mellem Rovsinggade, baneterrænet og Tagensvej. Målet er at skabe en visionær, blandet bydel der indbyder til liv og leg.

Helhedsplansprocessen

De tre grundejere har i dialog med Københavns Kommune valgt at indlede processen medgennemførelse af en helhedsplankonkurrence, der skal kvalificere visionerne for det nye bykvarter.

Tre forskellige arkitektteams er inviteret til at deltage i processen. Vinderen af konkurrencen forventes offentliggjort i september 2024, herefter udvikles den endelige helhedsplan og arbejdet med startredegørelse og lokalplan igangsættes. 

Vi planlægger et blandet bykvarter med boliger til alle målgrupper– lige fra studerende og børnefamilier, til seniorer. Det er ambitionen at det nye bykvarter vil omfatte forskellige størrelser af boliger, med en god blanding af både ejer-, leje-, almene og ungdomsboliger, forklarer Jens Bolding Jensen, adm. direktør i VISION Ejendomme. 

Kort vej til S-tog, metro og bus

Området er forbundet med resten af København med S-tog, metro, bus og ikke mindst Den Grønne Sti, hvor man kan tage cyklen fra Tagensvej til Nørrebro, Frederiksberg og Valby.

Vi ser et stort potentiale i området, der ligger lige ved Bispebjerg Station. Det muliggør en hverdag uden bil med fokus på offentlig transport og gode stiforbindelser for både cyklister og gående. Det betyder også, at vi sigter mod et delvist bilfrit kvarter med parkering i kanten af kvarteret, oplyser Søren Beck-Heede, adm. direktør i DSB Ejendomsudvikling A/S.

Grønt nabolag nær tre store parker

Kvarteret ligger centralt mellem tre, store parker: Lersøparken, Mimersparken og Superkilen, samt en række andre lokale rekreative faciliteter. Det nye bykvarter skal derfor medvirke til at understøtte de eksisterende kvaliteter i området og tilføre yderligere kvalitet og muligheder for lokale fællesskaber. 

Målet er at udvikle et grønt og mangfoldigt bykvarter, hvor livskvalitet og sundhed er i fokus. Det gør vi blandt andet ved at skabe nem adgang til de omkringliggende rekreative grønne områder, og ved at fokusere på at skabe en grøn by, hvor bynatur og biodiversitet er en prioritet, så alle kan nyde synet af træer fra deres hjem og når de bevæger sig gennem området”, siger Mette Thiberg, Udviklingsdirektør i ALFA Development.

 

Om Alfa Development

ALFA Development er en familieejet, nordisk by- og boligudvikler, med aktiviteter i Danmark & Sverige. ALFA udvikler nye by og boligområder med en blanding af både ejer, lejer og andelsboligmarkedet, med fokus på livskvalitet og biodiversitet.  ALFA Development står bl.a. bag udviklingen af Irmabyen i Rødovre, som i dag er en ny moderne bydel, med godt 3.000 nye beboere. Virksomheden tæller 40 medarbejdere.

Om DSB Ejendomsudvikling

DSB Ejendomsudvikling er en del af DSB Ejendomme, der har en af Danmarks største og mest varierede ejendomsporteføljer. DSB Ejendomsudvikling står bl.a. for udviklingen af Jernbanebyen i København. Virksomheden tæller 15 ansatte.

Om VISION Ejendomme

VISION Ejendomme er et udviklingsselskab som har fokus på at investere og udvikle eksisterende ejendomme samt nybyggeri. De har en alsidig ejendomsportefølje og har flere igangværende projekter, heriblandt Lygten som er nabo til Vingeloden og Gasværkskarréen på Østerbro. Virksomheden tæller ca. 25 medarbejder